Laden Evenementen

Op zondagmiddag 18 augustus speelt JP Joosten & Band wederom in het Openluchttheater in Velden. Kaarten kunnen nu al gereserveerd worden via info@openluchttheatervelden.nl.

Frankrijk is al jarenlang onze populairste vakantiebestemming. Wellicht is het Joie de Vivre-gevoel de voornaamste reden om naar dat land af te reizen. Parijs, de Dordogne, de stranden aan de Middellandse Zee, de Alpen, de ruige kusten van Bretagne en Normandië. Het is er overal even prachtig. Een ontbijt met stokbrood, een croissantje, een krantje en een sterke kop koffie op het terras van een dorpscafé. Wie kan je bij dit welhaast onsterfelijke gevoel nog wat maken.

La Douce France is voor even de hemel naar het gelijknamige liedje van Charles Trenet komt tot leven. ‘Je t’ai gardée dans mon coeur!’ (‘Ik heb je in mijn hart genomen!’). Op de achtergrond hoor je denkbeeldig of daadwerkelijk de musette van een melancholische accordeonspeler. Op het pleintje zie je een herder met een herderin tussen de schaapjes dansen.

Het is helaas al te lang geleden dat de Franse chansons veel gedraaid werden in Nederland. Maar Jacques-Paul Joosten en Mirjam Alders doen deze sferen herleven op zondag 18 augustus in het Openluchttheater Velden. De muziek van Edith Piaf, Adamo, Frida Boccara, Jacques Brel, Gilbert Bécaud en nog enkele andere artiesten komt die middag voorbij. De door Jacques-Paul Joosten en Frans Pollux uit het Frans vertaalde teksten zijn weliswaar in het Venlose dialect, maar de ambiance blijft onmiskenbaar Frans.

Waan je in een bos in de Vogezen en neem een glas rode wijn rondom de vijver. De vocalen van Jacques-Paul en Mirjam worden ondersteund door een vijftal topmuzikanten uit de regio. Het programma heet De Franse Slaag, maar de uitvoering is verre van dat. Perfect dus.

Het optreden zondag 18 augustus begint om 14.00 uur. De entree bedraagt € 10,- en is inclusief 2 consumptiebonnen.

Kijk vooruit via YouTube…

 

Deel dit evenement op je eigen social media platform!

Ga naar de bovenkant