Laden Evenementen

 

30 Jaor Plat! Het is pakweg 30 jaar geleden. Ton E vond dat hij genoeg ‘de Amerikaan uitgehangen’ had. Hij vroeg zich af hoe zijn schrijfsels zouden klinken in zijn eigen taal. In december 1993 trad de Maas overstroomde de Maas in Zuid-Limburg en in die periode schreef  Ton E voor het eerst in het ‘plat’ van zijn geboortedorp Panningen (Kepèl vur de minse oet de buurt). Bij die eerste lichting songs zaten titels als: Donkere Daag, Urges a/d Maas en Jos den Bosch. Die songs verschenen op Ton’s eerste CD getiteld ‘Plat’. In oktober 2022 verscheen ‘Noeit Mier Werke!’. Alles bij elkaar verschenen er inmiddels zeven cd’s en alles bij elkaar ruim 100 songs.

Bekende titels zijn: Kal Toch Plat, Eindelijk Lente, Cojboy (Zonger Paerd), Tom Dumoulin en De Nevel.

In het seizoen 24-25 speelt Ton E een programma met een dwarsdoorsnede uit 30 jaar plat-songs. Eric Coenen is van de partij als BasBaas Deluxe!

Radio L1 schrijft: Ton Engels. Deze singer-songwriter behoort tot het allerbeste wat Limburg te bieden heeft op muzikaal gebied. De poëtische zeggingskracht van zijn liedjes gecombineerd met zijn prachtige gitaarspel maken Engels tot een artiest van de buitencategorie.

De prijs is inclusief twee consumptiebonnen.

Voorpoefje:

 

Deel dit evenement op je eigen social media platform!

Ga naar de bovenkant